Allergenen in gerechten

Met onderstaande icoontjes op onze menukaart kunt u zelf zien wat u kunt eten en wat niet. Maar let op! Ondanks onze zorgvuldigheid kunnen er vanwege contaminatie altijd sporen van allergenen terug te vinden zijn in onze gerechten. Omdat wij b.v. zelf ons deeg maken zullen er (doordat het door de lucht verstuift) minimale sporen van gluten in bijna alle producten aanwezig zijn.

We hebben er ook voor gekozen om aan te geven welke producten afgeraden worden in de zwangerschap. Ook dat wordt aangegeven met een icoontje. Mocht u willen weten in welke vorm een allergeen in het eten zit vraag dan naar ons allergenen-boek.

De allergieën waarop de gerechten zijn gecontroleerd op aanwezigheid van:

pindas Pinda’s: aanwezig wanneer er pinda’s en/of producten op basis van pinda’s gebruikt zijn.

melk Koemelk: aanwezig wanneer melk en/of producten op basis van melk of lactose gebruikt zijn.

noten Noten: aanwezig wanneer er notens en/of producten op basis van noten gebruikt zijn.

vis Vis: aanwezig wanneer er vis en/of producten op basis van vis gebruikt zijn.

schaald Schaal- en schelpdieren: aanwezig wanneer er schaal- en schelpdieren en/of producten op basis van schaal- en schelpdieren gebruikt zijn.

gluten Gluten

sesamzaad Sesam

ei Ei

lupine Lupine

soja Soja

weekdieren Weekdieren

selderij Selderij

sulfiet Zwaveldioxide en sulfieten

mosterd Mosterd

zwanger Beter niet tijdens de zwangerschap